Begeleiding

Begeleiding

Onze ervaren consulenten wijzen je de weg doorheen de uitdagingen die je tegenkomt. Ze brengen samen met jou het opvolgingsproces in kaart, overlopen de elementen waaraan je moet denken, geven je handige tips en brengen je, indien nodig, in contact met andere dienstverleners. Dit eerstelijnsadvies is vertrouwelijk en neutraal.

 

 

Oriëntatie: hoe voorbereiden op de eigenlijke bedrijfsopvolging?

Goed doordacht starten aan je bedrijfsopvolging komt zowel de onderneming als de familie ten goede. Maar hoe begin je daaraan? Meld je aan voor een op maat uigewerkt coaching-traject dat rekening houdt met het bedrijf, de familie en de (toekomstige) bedrijfsleider(s) zelf. Wij helpen de betrokkene(n) bij het scherpstellen van hun ambities en het in kaart brengen van de belangrijkste sleutelementen, zodat de planning van de overdracht in optimale omstandigheden van start kan gaan.

 

Samenwerken

Op de meeste bedrijven zullen na een eerste overname opvolger en overdrager nog enkele jaren samen instaan voor de bedrijfsvoering en samen beslissingen nemen. Dit is een proces waarbij de verantwoordelijkheden doorheen de jaren verschuiven.
Zelden wordt voldoende stilgestaan bij hoe dit proces van samenwerken en overdracht van bevoegdheden nu werkelijk verloopt. Dan kan leiden tot conflicten en wrijvingen.

Vooraf goed bespreken hoe jullie de samenwerking op het bedrijf willen aanpakken is absoluut noodzakelijk.

 

Heb je graag begeleiding bij deze gesprekken kan je de consulenten van het kenniscentrum Bedrijfsopvolging uitnodigen. Zij zorgen er voor dat de gesprekken in goede banen geleid worden en alle onderwerpen besproken worden. Daarnaast bieden zij in de vorm van het nieuw ontwikkeld werkboek "geef je samenwerking kleur" ook een leidraad mee waarin de nodige handvaten en oefeningen opgenomen zijn die je helpen om na te denken over de verschillende aspecten die van belang zijn bij het vormgeven van een samenwerking tussen opvolger en overdrager.

 

Je kan natuurlijk ook alleen aan de slag met de brochure "geef je samenwerking kleur". Je kan deze downloaden op www.kenniscentrumbedrijfsopvolging.be/samenwerken.

 

Heb je vragen? Contacteer onze consulenten

 

 

Dirk Vermander

David Deheyder

Consulent
Oost-Vlaanderen,
West-Vlaanderen
 

Consulent
Antwerpen, Limburg,
Vlaams-Brabant
 

mail Dirk
of bel: 051 26 03 80
mail David
of bel: 014 59 51 60

 

Hoeveel kost dit advies?

  Leden
Boerenbond & Groene Kring
 
Advies
1/2 uur
gratis
Meerprijs per
extra 1/2 uur
+ 64 euro (excl. btw)***

 

*** Met een maximum totaal factuur van 330 Euro voor leden Boerenbond en Groene Kring