Begeleiding

Begeleiding

.

 

Onze consulenten bedrijfsopvolging zijn gecertificeerd adviseur familiebebedrijven.

Zij wijzen je de weg doorheen de uitdagingen die je tegenkomt. Ze brengen samen met jou het opvolgingsproces in kaart, overlopen de elementen waaraan je moet denken, geven je handige tips en brengen je, indien nodig, in contact met andere dienstverleners. Dit eerstelijnsadvies is vertrouwelijk en neutraal.

 

.

 

 

Oriëntatie: hoe voorbereiden op de eigenlijke bedrijfsopvolging?

Goed doordacht starten aan je bedrijfsopvolging komt zowel de onderneming als de familie ten goede. Maar hoe begin je daaraan? Meld je aan voor een op maat uigewerkt coaching-traject dat rekening houdt met het bedrijf, de familie en de (toekomstige) bedrijfsleider(s) zelf. Wij helpen de betrokkene(n) bij het scherpstellen van hun ambities en het in kaart brengen van de belangrijkste sleutelementen, zodat de planning van de overdracht in optimale omstandigheden van start kan gaan.

 

Samenwerken

Op de meeste bedrijven zullen na een eerste overname opvolger en overdrager nog enkele jaren samen instaan voor de bedrijfsvoering en samen beslissingen nemen. Dit is een proces waarbij de verantwoordelijkheden doorheen de jaren verschuiven.
Zelden wordt voldoende stilgestaan bij hoe dit proces van samenwerken en overdracht van bevoegdheden nu werkelijk verloopt. Dan kan leiden tot conflicten en wrijvingen.

Vooraf goed bespreken hoe jullie de samenwerking op het bedrijf willen aanpakken is absoluut noodzakelijk.

 

Heb je graag begeleiding bij deze gesprekken kan je de consulenten van het kenniscentrum Bedrijfsopvolging uitnodigen. Zij zorgen er voor dat de gesprekken in goede banen geleid worden en alle onderwerpen besproken worden. Daarnaast bieden zij in de vorm van het nieuw ontwikkeld werkboek "geef je samenwerking kleur" ook een leidraad mee waarin de nodige handvaten en oefeningen opgenomen zijn die je helpen om na te denken over de verschillende aspecten die van belang zijn bij het vormgeven van een samenwerking tussen opvolger en overdrager.

 

Je kan natuurlijk ook alleen aan de slag met de brochure "geef je samenwerking kleur". Je kan deze downloaden op www.kenniscentrumbedrijfsopvolging.be/samenwerken.

 

 

Ken jezelf!

Als (toekomstig) ondernemer is het belangrijk aandacht te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling, je ambities en de (toekomstige) samenwerking met je partner of andere familieleden. Te vaak wordt dit over het hoofd gezien, terwijl dit net een essentieel onderdeel is van een geslaagd opvolgingsproces.

 

Het Kenniscentrum biedt je de kans om deze nodige inzichten te verschaffen. Door het correct invullen van de vragen wordt je na het afnemen van de scan bewust van je ondernemerscompetenties en ligt de weg open om deze verder te ontwikkelen. Als resultaat ontvang je een individueel rapport en kan je een nabespreking met een van onze medewerkers aanvragen.

 

Vul de competentieverkenner in & beken kleur op www.kenniscentrumbedrijfsopvolging.be/competenties.

 

 

 

 

 

Diensten/Advies
Wij brengen samen met jou het opvolgingsproces in kaart.
Model
Aan de hand van ons model helpen we je op weg naar een vlotte overname van het bedrijf.
Opleidingen
5 heel diverse opleidingen richten zich op opvolger, overdrager en heel de familie.